Reciklaža – predelava

ODPADNE SUROVINE

Smo strokovnjaki pri predelavi odpadnih kovin. Meltal IS ustvari 80 % svojega prometa s prodajo odpadnih kovin, predvsem aluminija in ostalih barvnih kovin. V Sloveniji smo vodilno podjetje na tem področju in letno prodamo in predelamo preko 40.000 ton odpadnih kovin. V Sloveniji imamo reciklažno predelovalni center v Slovenji vasi pri Ptuju in zbirna mesta v Kranju, Mariboru ter Ljubljani.  Zaposlujemo več kot 100 delavcev. Kovine odkupujemo v večjem delu  Evrope po najvišjih tržnih cenah glede na dnevni LME (londonsko borzo kovin). Vaše kovine odkupimo, prevzamemo, sortiramo in strojno predelamo ter jih pripravimo za nadaljnjo predelavo kot livarski vložek za največje evropske livarne. Naše poslanstvo je, da čim večji del odpadnih kovin vrnemo nazaj v ponovno uporabo.

Prejeli smo certifikat po Uredbi 333/2011, ki nam omogoča, da v skladu z uredbenimi določili kovinski odpad predelamo v proizvod.


Material sortiramo in predelamo na različne načine, glede na potrebe kupcev. V procesu proizvodnje uporabljamo  sortirno linijo, škarje, balirko ter ostalo strojno mehanizacijo.